Trofeo Costa Calida kisaraportti

32. Trofeo Internacional Murcia Costa Calida kilpailtiin Yeclan kaupungin lähimetsässä Fuente el Álamon maastossa.

original_lienzo-2-s18-1-1

Lauantain pitkänmatkan kartta.

Lauantain pitkämatka oli kohtuullisen lyhyt, 11,2 km. Tuhti noususumma (545 m) teki reissusta kuitenkin raskaan ja päivän voittajan Jon Aukrust Osmoenin aika painui ihan kelpolukemiin 1 h 27 min 26 sek. Sijoituksellisesti onnistuin hyvin ja saavutin ensimmäisen top3-sijan WRE-kisassa. Jäin Osmoenille 1,5 minuuttia ja sillä erolla lähdettiin sunnuntain takaa-ajoon.

Alla analyysiä kisan erittäin mielenkiintoisista reitinvalintaväleistä.

2

Vasen reitinvalinta säästää nousua ja on jälkikäteen spekuloituna paras. Sieltä Mikko Sirén teki rastivälipohjat (5:41).

4

Popovin valinta 3-4 välille on luultavasti paras. Siinä ylämäki tulee suht loivasti valkoista metsää pitkin. Itse menin ojanotkoissa sekaisin ja sorvasin kisan isoimman virheeni siihen.

6

Kiipesin 5-6 välillä ylipääsemättömän jyrkänteen ylitse. Jos olisin juossut sen jälkeen suoremmin polulle olisi tuosta valinnasta voinut olla jotain hyötyä.

18

17-18 välillä oma reitinvalintani oikealta kiertäen oli kohtuullisen hyvä, koska säästin siinä nousua ja samalla voimia. Missasin välin alkuvaiheessa ja rastinotossa polut ja se huononsi vähän rastiväliaikaani.

20

Päivän voittaja Jon Aukrust näytti 19-20 välillä kuinka mäkeä noustaan. Itsekin olisi pitänyt nousta lähes huipulle, koska lopulta säästin vaan pari käyrää juoksemalla rinteessä.

23

Sinne vaan takaisin huipun tykö Osmoen nousi 22-23 välillä. Oma valinta kiertää mäki oikealta ei kannattanut. Tässä vaiheessa alkoi jo vähän matka painaa jaloissa ja luulen että osa erosta selittyy fysiikalla.

24

Tällä 23-24 välillä Robert Merl on näyttänyt menemisen mallia. Itse keräsin ylimääräisiä notkoja ja nousin jyrkästi paikkaa mäelle. Näyttäisi siltä että Merlillä on ollut kovempi vauhtikin.

25

24-25 välillä yksinkertainen olisi ollut kaunista. Alunperin suunnitelmana oli tuo vasen selkeä reitinvalinta. Sitten tuossa tien mutkassa ajattelin että josko koittaisin suoraviivaisemmin kun maasto näytti niin juostavalta. Eksyin tuonne vanhalle kaivosalueelle aika pahasti. Suurin osa noista jyrkänteistä reunustaa suppia, vanhoja kaivosmonttuja.

original_lienzo-1-s18

Sunnuntain keskimatkan kartta.

Sunnuntain keskimatka juostiin tosiaan takaa-ajona lauantain tulosten perusteella. Pääsin kolmantena maastoon ja kisan jälkeen vasta kuulin että Robert Merl ei juossutkaan. 1,5 min perääni startannut Emil Svensk sai puolivälin tienoolla kiinni ja meni kovalla vauhdilla ohitse.

middle-8

7-8 väli oli keskimatkan pisin ja mielenkiintoinen reitinvalintaväli. Kierto vasemmalta ei kannattanut mutta rastinotto oli ainakin varma.

Yritin pyristellä peesissä mutta vähitellen näkökontakti katkesi. Myöhemmin Svensk koukkasi ja pääsin taas edelle. Toiseksi vikalle juostessa huomasin hänen olevan takanani ja onnistuin loppukirissä kun löysin paremman reitin vikalle rastille.

cc

Lopputuloksena siis kokonaiskisan toinen sija 3.27 Osmoenin jälkeen. Tästä on hyvä jatkaa harjoituskautta ja palata kilpailujen pariin sitten huhtikuun alussa.

Pitkänmatkan rerun.

Pitkänmatkan väliajat.

Keskimatkan rerun.

Keskimatkan väliajat.

Kokonaiskisan tulokset.

– Anton

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: